Ολοκληρώθηκε η διυπουργική - αναμένονται τα στελέχη της τρόικας

Ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι αν πείσουμε ότι με μια άλλη συνταγή μπορούμε να πετύχουμε τους ίδιους στόχους τότε μπορούμε να κάνουμε προσαρμογές στο πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης έχουμε βάλει στόχους τετραετίας και ανάλογα με το πότε ωριμάζουν θα θέτουμε τα ζητήματα.

Σε λίγη ώρα το οικονομικό επιτελείο θα έχει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στην οικία του, ενώ στις 6 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και αντικείμενο τη χάραξη εθνικής γραμμής ενόψει των επαφών με την τρόικα.


Υπενθυμίζεται ότι αύριο καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια, πέντε ομάδες ελεγκτών, οι οποίες θα πραγματοποιούν συνεχείς επαφές για την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη καταφθάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της, ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών με υπουργούς, κόμματα και φορείς.

Στα κρατικά ταμεία 1 δισ. ευρώ

Στα κρατικά ταμεία εισέρευσε σήμερα το 1 δισ ευρω, που είχε παρακρατηθεί από τη δόση του Μαΐου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος τα 450 εκατ. από το 1 δισ θα κατατεθούν για τη διεύρυνση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης