Εκλογές -ντέρμπι για την πρώτη θέση. Αγωνία στην Ευρώπη

Σε εκλογική αναμέτρηση-θρίλερ αναδεικνύεται η εκλογική αναμέτρησης της Κυριακής, καθώς η έκβασή της, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις κομματικών επιτελείων και αναλυτών, θεωρείται εντελώς αβέβαιη και τα όποια προγνωστικά δείχνουν παρακινδυνευμένα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μάχονται στήθος με στήθος για την πρωτιά αν και εμφανίζονται μακριά από τον πήχυ της αυτοδυναμίας, οπότε από τη Δευτέρα η πολιτική σκηνή θα αρχίσει να κινείται και πάλι στον αστερισμό των διερευνητικών εντολών με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, με την Άνγκελα Μέρκελ να δέχεται πιέσεις για τα ευρωομόλογα όσο κλιμακώνεται η κρίση στην Ευρωζώνη.

Η κατάσταση στην Ελλάδα απασχόλησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος, ενώ η Μέρκελ, σε ομιλία της στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της 'Εσσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού της Ελλάδας, λέγοντας ότι «είναι σπουδαίο οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιμένουν μία ψήφο που θα επιτρέπει τη διατήρηση μιας σταθερής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, που θα ευνοεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Πηγή: Με πληροφορίες από Καθημερινή