Α. Παπαρήγα: Ζητώ ένα ισχυρό ΚΚΕ

Ισχυρό ΚΚΕ ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε στο Πεδίο του Άρεως, προκείμενου - όπως είπε - να τα βγάλει πέρα ο λαός απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που θα επιτεθεί ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στο λαϊκό εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

«Ακυρώστε τα σχέδια των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν, ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ», δηλώνει στην κεντρική της ομιλία η κ. Παπαρήγα, ενώ καλεί τους ψηφοφόρους να κλείσουν τα αυτιά τους στους ψιθύρους που προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους.

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η πρόταση για συνεργασία γίνεται μόνο για ψηφοθηρία, αφού τα δυο κόμματα χωρίζει ουσιαστική προγραμματική διαφορά.

«Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, ο λαός τους έχει δοκιμάσει, δεν άλλαξαν παρά την ήττα στις εκλογές του Μαΐου, δεν θα αλλάξουν ούτε στις 18 Ιουνίου», δήλωσε, ενώ προσέθεσε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε ότι δεν πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες».

«Σας το λέμε με το χέρι στη καρδιά, αν και ξέρουμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι επιμένουν στις επιφυλάξεις τους. Αν επιμείνουν και στην κάλπη πολύ σύντομα θα μας θυμηθούν. Το σύνθημα “απόψε πεθαίνει η δεξιά” του 1981 έχει αντικατασταθεί από το συριζαίικο σύνθημα «πέθανε ο δικομματισμός, ήλθε η ώρα της αριστεράς». Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την πιθανή έλευσή του στην κυβέρνηση ως ειρηνική επανάσταση, ως κοσμογονία σαν να μην υπάρχει κρίση και αβέβαιες αντικειμενικά εξελίξεις. Δεν τις βλέπει ή δεν θέλει να τις δει;», δήλωσε ακόμα η κ. Παπαρήγα.
Πηγή: skai.gr