Κουβέλης: Πρέπει να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Από το Θησείο, όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, παρουσίασε το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης της ΔΗΜΑΡ.

Χαρακτήρισε το σχέδιο ως μια ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με στόχους, μέτρα και πολιτικές που ανταποκρίνονται από τη μία πλευρά στην κρισιμότητα της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και από την άλλη παίρνουν υπόψη τους το σύνθετο πολιτικό σκηνικό.

Τα δυο βασικότερα σημεία είναι τα εξής:

- απόρριψη μονομερούς ενέργειας καταγγελίας του Μνημονίου είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό. Το ευρώ είναι αμετάκλητο κεκτημένο

- αποδέσμευση από το Μνημόνιο σταδιακά με διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των προνομίων, αλλαγή του εκλογικού νόμου με καθιέρωση απλής αναλογικής, αγροτική ανάπτυξη, προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση, ανασυγκρότηση των πόλεων και των υποβαθμισμένων γειτονιών, δίχτυ προστασία για φτωχούς και ανέργους.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σαφήνειας και υπευθυνότητας στο λόγο του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η διγλωσσία θέτει σε κίνδυνο τη χώρα».

«Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν απαραβίαστο και αδιαπραγμάτευτο το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε άλμα στο κενό με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, εμείς προβάλαμε το διπλό στόχο: παραμονή της χώρας στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από τις δυσμενείς ρυθμίσεις του μνημονίου», υπογράμμισε.

Η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλλει σε λύση που δεν θα διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, δήλωσε ακόμα ο κ. Κουβέλης, ενώ πρότεινε στις 28 Ιουνίου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να συνοδεύσουν τον νέο πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, σχηματίζοντας ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr