Κουβέλης: Διεκδικούμε τρίτη διερευνητική εντολή

Διεκδικούμε μια προοδευτική κυβέρνηση στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η χώρα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Είπε ότι το κόμμα του διεκδικεί την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αναφερόμενος σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ανέφερε ότι δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν. Έκανε λόγο για σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο με ταυτόχρονη ανάπτυξη καθώς η μονομερής καταγγελία του μνημονίου ανοίγει την πόρτα για την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τη θεωρία για το σαπισμένο δάκτυλο που πρέπει να κοπεί για να μην μολυνθεί το χέρι.

Για τις συνεργασίες με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει φερέγγυα πρόσωπα και τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος είναι ταυτισμένοι με συγκεκριμένη πολιτική. Για τον εαυτό του επανέλαβε πως δεν διεκδικεί τίποτα άλλο από την πολιτική ικανοποίηση να κυβερνηθεί η χώρα.

Αναφερόμενος στα δάνεια πρότεινε να θεωρηθούν ότι έχουν τελειώσει όσα έχουν αποπληρωθεί κατά το κεφάλαιό τους και ένα μέρος των τοκοχρεολυσίων και για τα υπόλοιπα να υπάρξει μία περίοδος χάριτος. Εκτίμησε ότι οι τράπεζες με την ενίσχυση που πήραν μπορούν να αντέξουν αυτήν την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάζοντας το περιστατικό επίθεσης από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη την Πέμπτη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου είπε ότι η συγκεκριμένη βία είναι ιδεολογική βία, είναι συστατικό του τρόπου που θέλει να καταγράφει την παρουσία της το συγκεκριμένο κόμμα μέσα στην πολιτική ζωή. Έκανε λόγο για επικίνδυνο φαινόμενο που πηγάζει από το γεγονός ότι η κοινωνία «έχει σπάσει τους αρμούς της» και παρ’ όλο που γνωρίζει αυτά που έχουν γίνει δεν έχει σαφή και συγκεκριμένο δρόμο να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα.
Πηγή: skai.gr