Ε. Βενιζέλος: Δεν μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί τον «ζήτουλα» της Ευρώπης

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σέρνεται ακυβέρνητη και να αποτελεί τον «ζήτουλα» της Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής στην Καλλιθέα.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει «τσόντα» ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, τονίζοντας ότι τα στελέχη δεν είναι κολλημένα σε καρέκλες. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη καθώς δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον για να διεκδικήσουμε περισσότερα και καλύτερα.

Η παράταξή του θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών, δήλωσε ακόμα ο κ. Βενιζέλος, καθώς δεν γίνεται να προκύψει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του προγράμματός του. «Κορμός της λύσης θα είναι η κεντροαριστερά, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για «τυχοδιωκτισμούς», «ευκαιριακές συνεργασίες» και «εύκολες ρητορείες από τη μια και την άλλη κατεύθυνση», ενώ χαρακτήρισε «ανεύθυνους» όσους υποστηρίζουν τη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα.
Πηγή: skai.gr