Σφοδρή κριτική σε Τσίπρα για το «Ολανδρέου»

«Αφελή και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως ο γάλλος πρόεδρος δε θα μπορεί εύκολα να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντρέου.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαμαράς, «την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο της χώρας έχει συνηθίσει σε ηγέτες επαίτες και ικέτες να στέκονται προσοχή, όπως ο κ. Παπανδρέου, στις Κάννες, μπροστά σε Μέρκελ- Σαρκοζί. «Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι ο ελληνικός λαός από δω και μπρος θα εκπροσωπείται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».

Για μικρομεγαλισμό και αμετροέπεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Δημοκρατική Αριστερά, λέγοντας ότι και τα δύο είναι πολύ κακοί σύμμαχοι.

Εν τω μεταξύ από τη Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος της προεκλογικής δραστηριότητας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «ιμιτασιόν Ανδρέα Παπανδρέου» και «Θαθανδρέου του 2012».
Πηγή: skai.gr