Π. Πικραμμένος: Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας μας - Τα ονόματα των υπουργών

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
Δείτε ΕΔΩ τα ονόματα των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές, πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της και την ομαλή μετάβαση της σε νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Απαντώντας του ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή.

Παράλληλα ο κ. Πικραμμένος σχολιάζοντας χιουμοριστική αναφορά στον τύπο ότι λόγω επιθέτου θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και ανέφερε ότι θα ήθελε μετά τη δική του θητεία να αρχίσει μια περίοδος αναγέννησης για την χώρα.

Η ορκωμοσία του έγινε στις 8 το βράδυ. Μίση ώρα αργότερα (στις 20.30) ο κ. Πικραμμένος θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Οι εκλογές, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου.

Νωρίτερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλιαα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόταση με την οποία διαφώνησε το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να παγώσουν τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν τον Ιούνιο και να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Ο κ. Πικραμμένος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Το 1963 αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και το 1968 από τη Νομική Σχολή Αθηνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1974 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II.

Άσκησε τη δικηγορική στην Αθήνα από το 1969 έως το1973, το 1972 εργάστηκε στο Λονδίνο.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διορίστηκε το 1976, με διαγωνισμό. Το 2007 έγινε αντιπρόεδρος και το 2009 πρόεδρος.

Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Τη διετία 1991-1993 ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου.
Πηγή: skai.gr