Αλαβάνος στον ΣΚΑΪ: Δεν συμφιλιώνεται το ευρώ με την έξοδο από το μνημόνιο

Η παραμονή στο ευρώ δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την έξοδο από το μνημόνιο δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του μετώπου ανατροπής και αληλλεγγύης.

Εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να το κάνουν.

Αναφερόμενος στη διαφωνία του με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έπρεπε να είχε σηκώσει το γάντι και να είχε πει στο λαό ότι θα κάνει προσπάθειες να παραμείνει στο ευρώ αλλά αν χρειαστεί να βγει, τότε η αριστερά έχει σχέδιο διαχείρισης. Θεωρεί δεδομένο – είπε – ότι ακόμα και να γίνουν αλλαγές η επιλογή παραμονής στο ευρώ δεν θα ανακουφίσουν τον κόσμο.

Εκτίμησε επίσης ότι έξω από το ευρώ θα ανοίξουν οι δουλειές και οι συνταξιούχοι θα έχουν χρήματα για τέσσερις εβδομάδες και όχι για μια όπως σήμερα.

Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι απειλούν με έξοδο από το ευρώ ενώ στην ουσία και τα ίδια οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας εύκολο δρόμος για την Ελλάδα και δήλωσε πεπεισμένος ότι πρέπει να πάει σ’ ένα εθνικό νόμισμα, όχι απαραίτητα στην δραχμή.

Με το υπάρχον σύστημα η χώρα έχει καθηλωθεί σε ένα μοντέλο στο οποίο όλα παρακμάζουν και διαλύονται και πρέπει να σπάσουμε τους δεσμούς με αυτό το μοντέλο στο οποίο επωφελείται το κέντρο και παρακμάζει η περιφέρεια.

Αναφερόμενος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι σωστή η τακτική του να πάμε σε νέες εκλογές.
Πηγή: skai.gr