Γ. Παπαθανασίου: Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμούν με το «λεφτά υπάρχουν»

Όσα δήλωσε εχθές ο κ. Στρατούλης περί κατάργησης του «χαρατσιού» και επιστροφής μισθών και συντάξεων είναι ισοδύναμο με το «λεφτά υπάρχουν», ισχυρίστηκε στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λεπτομερές, υποστήριξε ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα πολύ ξεκάθαρο οικονομικό πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαθανασίου παραδέχεται ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, αλλά υπογραμμίζει και την ανάγκη να μην τεθεί η χώρα εκτός Ευρώπης και κοινού νομίσματος. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι κινήσεις του δεν θα έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να ξεκαθαρίσει απολύτως τι θέλει να κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταγγείλει το μνημόνιο, σήμερα μάλιστα στέλνει και τις σχετικές επιστολές στους εταίρους, κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόστος», διαβεβαιώνει ο κ. Παπαθανασίου. Χαρακτηριστικά διερωτήθηκε, «αρέσει σε κανέναν το μνημόνιο;», ωστόσο δεν γίνεται να τα έχεις όλα, ισχυρίστηκε.

Για την ψήφο ανοχής ισχυρίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ, κάτι το οποίο θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει πως τα όσα δήλωσε εχθές ο κ. Στρατούλης περί κατάργησης του χαρατσιού και επιστροφής μισθών και συντάξεων είναι ισοδύναμο με το «λεφτά υπάρχουν».
Πηγή: skai.gr