Ο Γ. Κουμουτσάκος στο skai.gr: Με τον κ. Βενιζέλο δεν πάμε πακέτο

Το δίλημμα των εκλογών είναι διπλό, δηλώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει ο skai.gr, «να συνεχίσει η Ελλάδα τη δύσκολη αλλά λυτρωτική πορεία μέσα στην Ευρώπη ή να χάσει τον προσανατολισμό της».

Ο κ. Σαμαράς επιδεικνύει συναινετική διάθεση, και σε περίπτωση που η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη από τις εκλογές θα χρειαστεί να προχωρήσουμε «σε μία αυτοδυναμία εθνικών συναινέσεων», ισχυρίστηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Με τον κ. Βενιζέλο δεν πάμε πακέτο», δήλωσε ακόμα ο κ. Κουμουτσάκος, καταλογίζοντας στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πολιτικές «κωλοτούμπες».

Το Ζάππειο ΙΙΙ αποτελεί πρόγραμμα που συνδυάζει όραμα και ρεαλισμό, ισχυρίστηκε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ επιτέθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου, λέγοντας πως είναι ένα πρόγραμμα «μη-ρεαλιστικό».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραμένει μία συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία. «Η ψήφος των πολιτών θα διαμορφώσει τις δυναμικές, δεν θα δημιουργηθεί χάος», διαβεβαίωσε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ωστόσο πως η χώρα θέλει μία ξεκάθαρη πολιτική.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να αναρωτηθούν ποιος θα μπορέσει στο εξής να κάνει μία διαπραγμάτευση για τη χώρα, δηλώνει ακόμα ο κ. Κουμουτσάκος.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την ψήφο των πολιτών για να κυβερνήσει γρήγορα και αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τον υποψήφιο με την ΝΔ, το σημαντικότερο στοιχείο αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε ακόμα για την «μονολιθικότητα» της Γερμανίας, η οποία έχει υποστεί ρωγμές και έχει εξαπλώσει την ύφεση στην Ευρώπη με παρενέργειες πολιτικές και κοινωνικές. Ωστόσο υπάρχει συνειδητοποίηση στην Ευρώπη για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων.

Εκτιμά ότι θα μπούμε σε μία αναπτυξιακή πορεία στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να δείξει και εκείνη τη θέλησή της να αλλάξει.
Πηγή: skai.gr