Ευ. Βενιζέλος: Κρίνεται το μέλλον αυτής, της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς

Σε τρία το πολύ χρόνια η Ελλάδα μπορεί να γίνει πάλι αυτοδύναμη δήλωσε στην ομιλία του στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Κρίνεται το μέλλον αυτής, και της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς» επισήμανε.

«Ναι, το συνεργείο διάσωσης έκανε λάθη, καθυστέρησε. Αυτός που προκάλεσε την καταστροφή τι ευθύνη έχει;» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται.
Οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις ας ζητήσουν τη λαϊκή εντολή και αν μπορούν ας κυβερνήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μπορούν όμως να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια;» διερωτήθηκε.

«Στο αλαζονικό
κλαμπ τώρα εντάσσονται και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας. Η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά τείνει να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας. Οι δημαγωγοί λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να μας διώξουν από το ευρώ και εφησυχάζουν τον κόσμο. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται φορολογική αμνηστία σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό» ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν άκουσε κουβέντα από τη ΝΔ για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εθνική ανασυγκρότηση.
«Θυμάστε πώς φόβιζαν τον κόσμο ότι το κούρεμα θα ενεργοποιήσει τα CDS και θα φέρει την καταστροφή; Ο κ. Σαμαράς λίγο πριν μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εναντίον ενός κουρέματος άνω του 35% Αυτό που κάνουμε έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν πειραματιζόμαστε. Αν γυρίσουμε πίσω θα καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι όλα όσα καταφέραμε. Πώς να εξηγήσεις ότι από το 2007 η χώρα ήταν σε ύφεση και η κυβέρνηση (σ.σ της ΝΔ) δεν έκανε τίποτα;» είπε.
Πηγή: skai.gr