Παπαρήγα: Ο λαός να μην τους αφήσει να πάρουν ανάσα

«Ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος μετά τις 7 Μαΐου γιατί αυτός θα ρυθμίσει τις εξελίξεις», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και επανέλαβε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση, ούτε θα γίνει Γαλλία. «Εμείς δε θα γίνουμε Μελανσόν», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει σκόντο στα μεγάλα προβλήματα, ούτε να πουλήσει τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι θα τον σώσει.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ονειροφαντασίες» και διερωτήθηκε: «Δε μας έβαλαν στο χέρι το 1991, όταν το ΚΚΕ δεν ήταν αναγνωρισμένο κόμμα στη Βουλή. Θα μας βάλουν τώρα; Ε δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους...».

«Η ΕΕ, όπως την ξέρουν, τελειώνει» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και δεν απέκλεισε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. «Εμείς προτιμούμε να πάρουμε τα μπαγκάζια μας και να φύγουμε, παρά να μας διώξουν... Τότε όμως θα μας θυμηθούνε όσοι τώρα με το φόβο επιβάλλουν στο λαό ότι δεν μπορεί να ζήσει έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης, η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι πρόκειται για μία διαμάχη ανάμεσα στη γαλλική και γερμανική αστική τάξη και δε θα αφορά στη βελτίωση της ζωής του λαού, ενώ για το ευρωομόλογο είναι μία νέα μορφή δανεισμού.

Για τον τηλεοπτικό διάλογο των κομμάτων η κα Παπαρήγα διερωτήθηκε εάν αξίζει να συζητάμε για το θέμα, κάνοντας λόγο για μονόλογους και διανθισμένες ατάκες που δημιουργούν μία γελοιότητα.
Πηγή: skai.gr