Φ. Γεννηματά: Στόχος η έξοδος απ’ το μνημόνιο σε τρία χρόνια

Το ΠΑΣΟΚ δεν οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικές της ΝΔ και αυτό γιατί αυτή ήταν η επικρατούσα πολιτική στα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα εκείνη την εποχή είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση και γι΄ αυτό δραπέτευσε προσφεύγοντας σε εκλογές. Παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ, υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του καθώς έπρεπε να είχε ζητήσει τις ευθύνες απ’ όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκή προοπτική πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έχει γυρίσει σελίδα και χτίζει την εμπιστοσύνη του με τον κόσμο σε ένα άλλο ευρωπαϊκό περιβάλλον που ανήκει. Ζήτησε από την αριστερά να πάρει θέση για να ανοίξει τα χαρτιά της και να πει με ποιο τρόπο θα δώσει μισθούς και συντάξεις.

Αναφερόμενη στους στόχους είπε ότι η προσδοκία του ΠΑΣΟΚ είναι η αποδέσμευση από το μνημόνιο σε τρία χρόνια αλλά γι αυτό χρειάζεται ευρύτερες πλειοψηφίες και όχι απλώς κοινοβουλευτικές συναινέσεις.
Πηγή: skai.gr