Ευ. Βενιζέλος: Οι εκλογές είναι η ώρα της απόφασης

Τον κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία αν επιβεβαιωθεί η τρέχουσα δημοσκοπική εικόνα κατακερματισμού του πολιτικού σκηνικού και υποχώρησης των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Τονίζει ότι κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή αν θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες.

Χαρακτηρίζει τις εκλογές «ώρα της αλήθειας για το πολιτικό σύστημα και για τους πολίτες που κρατούν τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας και της μοίρας της για τα επόμενα 20 χρόνια στα χέρια τους».

«Οι εκλογές δεν είναι μία καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η παράταξη «διεκδικεί την πρώτη θέση» και προσθέτει ότι «εφόσον κερδίσουμε τη μάχη θα κυβερνήσουμε με συνεργασίες, με συναινέσεις, με πνεύμα συνεννόησης, επιστρατεύοντας του πιο άξιους και αποτελεσματικούς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι το μοντέλο της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν είναι ικανοποιητικό «και αυτό οφείλεται στην επαμφοτερίζουσα στάση της ΝΔ, που επιλέγει το ρόλο της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης».

Αναφερόμενος σε όσους ζητούν επαναδιαπραγμάτευση, είπε ότι «φοβάμαι ότι εννοούν να κοροϊδέψουμε τους ευρωπαίους ζητώντας πράγματα που δεν γίνονται».

Είπε ακόμα ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποφευχθεί κάθε οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.

Για το έλλειμμα, είπε ότι ξεκινήσαμε το 2009 με πρωτογενές έλλειμμα 24,5 δισ. και φέτος είμαστε στα 2 δισ. και το 2014 αναμένεται να έχουμε πρωτογενές πλεόνασα 9 δισ. «Είναι κρίμα να θέτει κανείς σε κίνδυνο αυτά που πέτυχαν οι Έλληνες με τις θυσίες του» τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ανάπτυξη σημαίνει οικονομική πολιτική και χρηματοοικονομική σταθερότατα, ασφάλεια δικαίου και ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, σταθερό φορολογικό σύστημα με ευρύτατη συναίνεση που να μην αλλάξει για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια και φιλεπενδυτική Δημόσια Διοίκηση.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής