Κλείσιμο

Φερχόφστατ στο ΣΚΑΪ: H Ελλάδα είναι το σύμπτωμα και όχι το πρόβλημα

Την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής ατζέντας με έμφαση στις παρεμβάσεις, στο δημόσιο και την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς, τονίζει μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Φερχόφστατ.

Ο κ. Φερχόφστατ βρέθηκε χθες στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα 2020» τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει αυτός που τη δημιούργησε, δηλαδή ο δημόσιος τομέας και όχι οι απλοί άνθρωποι.

Χαρακτήρισε ακόμα την κρίση στη χώρα σύμπτωμα μίας ευρύτερης κρίσης στην Ευρωζώνη και όχι πηγή του προβλήματος, τονίζοντας ότι ακόμη και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν έχει καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει.

Άσκησε ακόμα σκληρή κριτική στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι από την αρχή ήταν λάθος.

Ο επικεφαλής των φιλελευθέρων τάχθηκε κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, υποστηρίζοντας πως είναι ο λάθος δρόμος για την ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές, υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης ενός τρίτου δρόμου. Όπως είπε, δεν είναι τα παλιά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η λύση για την κρίση.

Αλλά και πιθανή ενδυνάμωση των ακραίων δυνάμεων, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, μπορούν να αποτελέσουν καταστροφή για την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ακόμα ο κ. Φερχόφστατ.
Πηγή: skai.gr