Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί το Μαξίμου στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ

Διαβεβαιώσεις ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί πλήρως έδωσε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Όπως εκτίμησε, αυτή ήταν και η πρόθεση του κ. Μπαμπινιώτη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή του νόμου είναι απόφαση της κυβέρνησης, της οποίας ο κ. Μπαμπινιώτης είναι μέλος.

Αν υπάρχει κάτι που εξετάζεται, αυτό είπε ο κ. Καψής, είναι το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν κάποια επείγοντα οικονομικά ζητήματα των πανεπιστημίων, χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία, για τους επόμενους 2-3 μήνες.

Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε περιττή την ένταση που έχει δημιουργηθεί με παρεξηγήσεις και παρερμηνείες, καθώς δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του νόμου.

Ανέφερε ότι ο νόμος έχει ατέλειες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να τιμωρηθούν τα πανεπιστήμια, οι γονείς και οι φοιτητές γιατί οι οργανωμένες μειοψηφίες κατάφεραν με τη βία και τον τραμπουκισμό να μπλοκάρουν τις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης. Ζήτησε ακόμα, να βρεθούν λύσεις και όχι να αλλάξει ο νόμος, ο οποίος τόνισε ότι ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι ο νόμος δεν μπορεί να γίνεται «λάστιχο» ανάλογα με τις επιθυμίες μερικών οργανωμένων μειοψηφιών.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου καταβάλει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για το θέμα.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπαμπινιώτη κατά την οποία επισήμανε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος θα επικοινωνήσει με όλες τις πλευρές προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, ενώ στην ειδική ομάδα εργασίας που θα συγκροτήσει ο υπουργός Παιδείας θα υπάρχει και πρόσωπο από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Πηγή: skai.gr