Βουλευτές και πολιτευτές στα «σκαλιά» της Εκκλησίας ενόψει εκλογών

Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου πρόκειται να ανοίξει και επισήμως τις επόμενες ημέρες. Και όλα προϊδεάζουν πως θα είναι η σκληρότερη μάχη όλων των εποχών για την πολιτική «επιβίωση» των εν ενεργεία βουλευτών και των επίδοξων διεκδικητών των κοινοβουλευτικών εδράνων. Και επειδή στη μάχη αυτή η κάθε ψήφος μετράει ήδη αρκετοί από τους πολιτικούς μας στράφηκαν και πάλι προς την Εκκλησία ζητώντας την ευλογία της και προσβλέποντας στην προτίμηση του ποιμνίου της.

Όσο πλησιάζει η προκήρυξη των εκλογών όλο και περισσότεροι βουλευτές και πολιτευτές συνωθούνται στα γραφεία των Μητροπολιτών, στις πανηγύρεις Ναών και σε κάθε εκκλησιαστική δραστηριότητα ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να δίνουν το παρόν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρως δε όπου υπάρχει τηλεοπτική αναμετάδοση όπως στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην Αθήνα ή στις ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Έτσι πέρα από την άμεση επικοινωνία με το χριστεπώνυμο πλήρωμα, οι πολιτικοί έχουν την ευκαιρία, μέσω της τηλεοπτικής εικόνας, να επικοινωνήσουν εμμέσως τη θρησκευτική ευλάβειά τους και τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία, σε εκείνους τους πιστούς που για λόγους πέραν της θελήσεώς τους αναγκάζονται να μείνουν μακριά από τους Ναούς.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας πολιτικού, που δραστηριοποιείται σε αστική εκλογική περιφέρεια, η οποία πριν καταρτίσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεών της, ενημερώνεται από τις τοπικές μητροπόλεις για τις δραστηριότητες των Μητροπολιτών και τις σημαντικές θρησκευτικές εορτές. «Έφθασε στο σημείο να προτείνει στο Μητροπολίτη μας να του προσφέρει μικρά πλαστικοποιημένα εικονίδια, προκειμένου να τα δίνει ως ευλογία στους πιστούς. Και ενώ μπροστά θα είχαν την εικόνα της Παναγίας, στο πίσω μέρος θα ανέγραφαν πως η εκτύπωσή τους είναι ευγενική χορηγία της κυρίας… Ε, αντιλαμβάνεστε ποια ήταν η απάντηση του δεσπότη μας», δήλωσε στο Amen.gr συνεργάτης μεγάλης Μητροπόλεως.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου