Κλείσιμο

Λ. Παπαδήμος: Η διάσωση του κέντρου είναι κορυφαία προτεραιότητα

«Η διάσωση του κέντρου είναι επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα» σημείωσε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Ξανά-σκέψου την Αθήνα/Re-think-Athens που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το ίδρυμα προχώρησε σήμερα στην προκήρυξη ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και του κέντρου της Αθήνας, ενώ έκανε γνωστό ότι θα αναλαβει και τη χρηματοδότηση του έργου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι διάχυτη η αίσθηση ότι το ιστορικό κέντρο βρίσκεται σε πορεία απαξίωσης και γι΄ αυτό πρόσθεσε οφείλουμε να το προστατεύσουμε.

«Σύντομα θα υπάρξει αμεσότερη κι αποτελεσματικότερη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Πρόσθεσε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες με τους νεοεισερχόμενους αστυφύλακες και τους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν το Νοέμβριο.

Ταυτόχρονα είπε πως μετά από συνεννόηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας θα χρησιμοποιηθεί ένα στρατόπεδο στην Κοζάνη για τη φιλοξενία χιλίων περίπου παράνομων μεταναστών.


Πηγή: skai.gr