Συναντήσεις Παπαδήμου & Δήμα με πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Η Ελλάδα είναι το φυσικό στήριγμα του κυπριακού ελληνισμού στο δύσκολο αγώνα για τον τερματισμό της κατοχής και την επίτευξη μιας δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, ανέφερε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, μετά τη συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της συζήτησής τους στο Μέγαλο Μαξίμου, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, ειδικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι Κύρπος και Ελλάδα θα ξεπεράσουν τη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία και θα προχωρήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε και σε πιθανή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Για το Κυπριακό, ο κ. Ομήρου δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία φαίνεται να βρίσκονται σε τέλμα και αδιέξοδο. Τόνισε μάλιστα πως η Τουρκία  κορυφώνει την αδιαλλαξία της, όπως αποτυπώνεται μέσω των θέσεων του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, εξέφρασε την «πλήρη συμπαράταξη και στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού και των κομμάτων στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στα προβλήματα της κυπριακής δημοκρατίας από τις συνεχείς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων της τουρκοκυπριακής ηγεσίας οι οποίοι -όπως είπε- ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο στην αδιαλλαξία.
Πηγή: skai.gr