Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Παράθυρο ευκαιρίας το PSI

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για το PSI ΕΔΩ

Παράθυρο ευκαιρίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, την επιτυχή έκβαση του PSI και τόνισε ότι φεύγει από την πλάτη του ελληνικού λαού ένα τεράστιο βάρος 105 δισ. ευρώ.

«Οφείλαμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας αυτή την απαλλαγή από το βάρος του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ο στόχος του να φτάσει το έλλειμμα το 2020 το 120% όχι μόνο επιτυγχάνεται αλλά μας επιτρέπει να κάνει την υπόθεση ότι το χρέος θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα εφόσον εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και πετυχαίνουμε πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ανταπόκριση των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, είναι θετική.

Γνωστοποίησε ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, στις 13:30 αντί για τις 15:00, θα ζητήσει να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης. Είπε ακόμη ότι παρατείνεται έως τις 23 Μαρτίου η προθεσμία συμμετοχής για τα ομόλογα αλλοδαπού δικαίου και τα εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο ομολογιακά δάνεια των ΔΕΚΟ.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πυλώνας για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας είναι ο ελληνικός λαός που έχει αποδεχθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανέφερε πως θα καλέσει τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που δεν δέχθηκαν το "κούρεμα" χαρακτηρίζοντας βλαπτική κι επικίνδυνη την απόφαση τους και τους λόγους τους μικροκομματικούς και ψευτοσυνδικαλιστικούς.

Αναφερόμενος στις τράπεζες και τους δανειολήπτες, είπε ότι γενικά, όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχουμε στο PSI τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχουμε να κινηθούμε ως χώρα και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τους οφειλέτες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σημείωσε ότι «θα πάμε σε λύσεις συμβατικές συμφωνίας ιδιωτών και τραπεζών», εκτιμώντας ότι θα γίνονται διακανονισμοί. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε έναν μηχανισμό «κυλιομένης διευθέτησης δανείων».
Πηγή: skai.gr