Μ. Παπαϊωάννου: Δεν τίθεται θέμα πειθαρχικής δίωξης του κ. Νικολούδη

Δεν τίθεται θέμα πειθαρχικής δίωξης του επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτη Νικολούδη, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπαϊωάννου πρόσθεσε ότι στην αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του κ. Νικολούδη δεν ζητείται η δίωξή του για συγκεκριμένο πειθαρχικό αδίκημα και ως εκ τούτου ο ίδιος δεν μπορεί να επιληφθεί.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε τον κ. Νικολούδη το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Μαρτίου για ακρόαση.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Τσούρας, καλεί σε αυστηρό τόνο τον κ. Νικολούδη να δώσει «σαφείς διευκρινίσεις και απαντήσεις» σχετικά με χθεσινές του δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δεν μπορούν να μένουν «αναπάντητες» και να «αιωρούνται» δηλώσεις περί διευκρινίσεων μεγάλης σημασίας, τις οποίες ο κ. Νικολούδης δεν καλείται από την Επιτροπή να καταθέσει.

Χθες, ο κ. Νικολούδης δεσμεύθηκε να δώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» για την υπόθεση του εμβάσματος του 1 εκατ. δολ., υπό την προϋπόθεση να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Πηγή: skai.gr