Κυβέρνηση: «Αγώνας δρόμου» για τις προαπαιτούμενες ενέργειες

Σε αγώνα δρόμου αποδύεται η κυβέρνηση για την επιτυχή προώθηση όλων των προαπαιτούμενων ενεργειών όπως προβλέπονται στη συμφωνία με τους πιστωτές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη, προκείμενου να παρουσιαστούν στη Συνοδό Κορυφής της 1ης Μαρτίου.

Πρόκειται για την ψήφιση δυο νομοσχεδίων και την έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της μετενέργειας όταν λήγουν οι συλλογικές συμβάσεις, την κατάργηση της μονιμότητας, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για δικηγόρους, ειδικό επιστημονικό προσωπικό, μετακλητούς και εργαζόμενους ορισμένου χρόνου.

Τιτάνια χαρακτήρισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ενέργειες που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Συμπλήρωσε ότι το νομοθετικό έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Το ΡSI έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

Πηγή: skai.gr