Μ. Παπαϊωάννου: Πλήρης διαφάνεια για το βουλευτή που μετέφερε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό

Τη δέσμευση ότι το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή ο οποίος μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 έδωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου μάλιστα τόνισε ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής, τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων Παναγιώτης Νικολούδης κι αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, θα παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός ώστε υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας κάλεσε τον βουλευτή να βγει στον λαό και να πει ότι μετέφερε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό: «Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε το όνομα του (...) να μάθουμε ποιος είναι γιατί αυτό θα είναι καλύτερο και για ‘κείνον και για όλο το πολιτικό σύστημα». Όπως πρόσθεσε, αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να το πράξει η Βουλή.

Θετικός στο αίτημα εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Ζήτησε δέσμευση ευτυχούς κατάληξης της προσπάθειας αποκάλυψης του ονόματος του βουλευτή.
Πηγή: skai.gr