Την Τετάρτη η συζήτηση πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ΕΛΣΤΑΤ

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ή όχι εξεταστική επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρόταση κατέθεσαν 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να διερευνήσει ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα και ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009 καθώς και ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων.

Προκειμένου να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει η σχετική πρόταση να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 120.

Με τη συζήτηση αλλά και ενδεχόμενη σύσταση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής διαφωνεί η ΝΔ. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας χαρακτηρίζει προσχηματική την κίνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να «πάρει συγχωροχάρτι» ενώ υπογραμμίζει τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η χώρα αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί διεθνώς που ψάχνουν αφορμές για να βάλλουν κατά της Ελλάδας.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου