Κλείσιμο

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα – Βερολίνο: Ανυπόστατες οι φήμες περί χρεοκοπίας

Μία εφικτή διαδικασία που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση αναζητούν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης, στην τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, όπως δήλωσε λίγο πριν την έναρξή της Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η χώρα του οποίου εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Παράλληλα ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα διευκρινιστεί ο αριθμός των υπογραφών που χρειάζονται αναφορικά με τις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα περί επιθυμίας του Βερολίνου να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να βγει από το ευρώ. «Δηλώνω ξεκάθαρα εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης ότι αυτές οι φήμες είναι ανυπόστατες, δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους απόφασης από τη Γερμανία», τόνισε.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, επαναλαμβάνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα, ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο, εφόσον θέλει να τον ακολουθήσει».

Ο Μάρτι Κότχαους έκανε λόγο για αναγκαίες δεσμεύσεις των μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, μιλώντας μάλιστα για «απαραίτητη προϋπόθεση», προκειμένου να εγκριθεί η περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «Είναι θέμα αξιοπιστίας», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι οι συμφωνίες θα ισχύουν και μετά τις εκλογές.
Πηγή: skai.gr