Ζ. Γιούνκερ: Με τηλεδιάσκεψη αντί συνεδρίασης το Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αντί συνεδρίασης την Τετάρτη για να συζητήσουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς ορισμένα ζητήματα τεχνικής φύσεως, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τον  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο του Eurogroup.

«Αντιλαμβάνομαι, ότι λεπτομέρειες στα ζητήματα τεχνικής φύσεως, ειδικά σ’ εκείνα που αφορούν στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους δεν έχουν διευθετηθεί» εξήγησε ο κ. Γιούνκερ.

«Υπάρχει ανησυχία καθώς η δέσμευση των ελλήνων πολιτικών αρχηγών για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων δεν ήταν σαφής».

Η καγκελάριος Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, απαντώντας σε όσους διεθνώς προτείνουν λιγότερη λιτότητα, ενώ ο επίτροπος Ρεν επανέλαβε την απαίτηση για έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών. «Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας», δηλωσε το βραδυ της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, επεσήμανε, ωστόσο, ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της».

Πηγή: skai.gr