ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για ονομαστική επί της αρχής και επί των άρθρων

Πηνελόπη Γκάλιου

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τη νέα δανειακή σύμβαση ζήτησαν στη Βουλή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών κάνοντας λόγο για βάρβαρο και εγκληματικό μνημόνιο, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «απαράδεκτο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό».

«Είναι ώρα ευθύνης» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο «συνιστά τον ορισμό του κατεπείγοντος».

Για εκβιασμό δανειστών και εταίρων έκανε λόγο από το ΛΑ.Ο.Σ. ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, σήμερα παραιτήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο πρώτος επιλαχών, Θόδωρος Σκρέκας, ενώ την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα γνωστοποίησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παραστατίδης.

Νωρίτερα ορκίστηκαν στη Βουλή οι Χρήστος Γκόγκας από την Άρτα, Άννα Βαγενά από την Α' Αθήνας και Μαρία Κλαυδιανού απ' τη Ζάκυνθο σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Στασινού, Ζούνη και Βαρβαρίγου.
Πηγή: skai.gr