Μήνυμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει απόψε ο Λ. Παπαδήμος

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό πρόκειται να απευθύνει απόψε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νόμου για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή μετά τα μεσάνυχτα, εισήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια, τα οποία αφορούν: Το πρώτο την προκήρυξη - πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων, το δεύτερο την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης» και ότι «είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση».
Πηγή: skai.gr