Πολιτικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Τα δύο σχέδια της διαπραγμάτευσης

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής συνεχιζόταν το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην Ιπποκράτους.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι υπήρχαν δύο σχέδια για την διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης.

Το πρώτο περιελάμβανε συμφωνία και στήριξη και το δεύτερο πιθανή χρεοκοπία και αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Πέραν των μελών του, στο Συμβούλιο συμμετέχουν οι κύριοι Βενιζέλος, Κουτρουμάνης, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και η κα. Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ, κύκλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενοι στις πληροφορίες από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, ότι αγωνίζεται για τη διαφύλαξη του 13ου και του 14ου μισθού, τόνιζαν ότι το θέμα έχει κλείσει εδώ και δυο ημέρες.

Επιστολή Γιώργου Παπανδρέου στον Λουκά Παπαδήμο

Ο κ. Παπανδρέου απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου εκφράζει την πεποίθηση ότι η ζωή της κυβέρνησης πρέπει να επεκταθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ

Παράλληλα επισημαίνει το ενδεχόμενο η ρύθμιση για τις τράπεζες μπορεί να μην περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Επαναλαμβάνω την στήριξη στο πρόσωπό σας του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Η γενική πεποίθηση είναι ότι η ζωή αυτής της Κυβέρνησης πρέπει να επεκταθεί, ακόμα και μέχρι την λήξη της τετραετίας, δηλαδή το 2013, διότι αυτό εξασφαλίζει πολιτική ηρεμία και σταθερότητα και εγγυάται ότι τα όσα αποφασίσουμε και ψηφίσουμε θα γίνουν και πράξη. Αποτελεί και μια εγγύηση προς τους εταίρους μας που πρόκειται να επενδύσουν ποσά ιστορικού ύψους στο μέλλον της Ελλάδας. Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η προσφυγή στις κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα προκαλεί δυσκολίες και στην ψήφιση και στην εφαρμογή των αποφάσεών μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.


Πηγή: Γιάννης Σιδέρης