Κλείσιμο

Ε.ΛΑ.ΔΑ: Νέα πολιτική κίνηση από τους Μ. Θεοδωράκη, Μ. Γλέζο, Γ. Κασιμάτη

Κάλεσμα για συγκρότηση «πανεθνικού μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης», απηύθυνε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.ΔΑ).

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα βιώνει μια μεγάλη εθνική τραγωδία, ότι έγινε επίλεκτος στόχος διεθνούς εισβολής με όπλο το χρήμα και ότι το «δίλημμα που ωμά τίθεται στους Έλληνες είναι ή πουλάτε και πουλιέστε ή πεθαίνετε και χάνεστε». Πρόσθεσε ότι «απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό η απάντηση είναι μόνο η αντίσταση και η αλληλεγγύη».

Ο κ. Γλέζος από την πλευρά του ανέφερε πως η Ελλάδα υφίσταται επίθεση και σε αυτή αντιστεκόμαστε και ζητούμε σαρωτική αλλαγή. «Δεν ζητάμε μόνο αντικατάσταση των κυβερνώντων, αλλά αλλαγή του συστήματος που εκτρέφει τέτοιου είδους κυβερνήσεις», πρόσθεσε. Επισήμανε, δε, ότι το σχήμα που παρουσιάσθηκε χθες δεν είναι εκλογικό - πολιτικό, δεν στοχεύει σε συμμετοχή σε εκλογές. Περιέγραψε τον βασικό στόχο της κίνησης ως προσπάθεια «να συντονιστούν όλα τα επιμέρους κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης», τα οποία εμφανίζονται σε ολόκληρη η χώρα, όσα από αυτά το επιθυμούν.

Ο καθηγητής κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι στη νέα κίνηση ενώνονται «όσοι επιθυμούν να αντισταθούν στην αυξανόμενη υποδούλωση της Ελλάδας» και συμπλήρωσε ότι το κίνημα αυτό μπορεί να γεννήσει νέες δυνατές πολιτικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr