Π. Καψής: Δεν τίθεται θέμα αύξησης αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

Δεν τίθεται προς το παρόν θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ούτε νέα φορολογικά μέτρα εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αναφορικά με το υπόμνημα της τρόικας για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ. Ερωτηθείς με ποιο από τα μέτρα η Κυβέρνηση έχει διαφωνία ή δεν πρόκειται να εφαρμόσει, απάντησε ότι «δεν τίθεται για παράδειγμα ζήτημα αυτή τη στιγμή για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών καθώς έχουν πέσει οι τιμές στην Αγορά». Πρόσθεσε ότι έχει τεθεί το θέμα του εξορθολογισμού και των απολύσεων στο Δημόσιο τομέα.

Ο κ. Καψής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με το PSI και το προ- μνημόνιο. Σε ερώτηση εάν θα ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Παντελής Καψής απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δε μας απασχολούν οι διαβεβαιώσεις αλλά η ουσία».

«Είχαμε την ελπίδα ότι τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν θα έλεγαν «οχι» στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Αλλά δυστυχώς λένε περισσότερα «ναι», σχολίασε από την πλευρά του ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.
Πηγή: skai.gr