Αναμένονται οι λεπτομέρειες για το PSI

Κοντά στη βασική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Στο μεταξύ, μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής συνεχιζόταν η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία θα αποτρέψει την είσοδο της χώρας σε μία χαοτική χρεοκοπία, ενώ οι απώλειες που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές θα είναι κοντά στο 70%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι απώλειες για τους ιδιώτες πιστωτές θα είναι κοντά στο 65%, ενώ τα επιτόκια των νέων ομολόγων θα διαμορφώνονται από 3,5% για τις βραχυχρόνιες λήξεις και θα φτάνουν μέχρι 4,5 για τις μακροχρόνιες.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις, τονίζει ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μέσα στην Παρασκευή, ενώ οι τεχνικές λεπτομέρειες θα διασαφηνισθούν σε νέες συνομιλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, σήμερα μπορεί να επιτευχθεί μία «προ συμφωνία», αλλά οι τεχνικές συνομιλίες με τους δικηγόρους πιθανότατα θα συνεχιστούν τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και την άλλη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπό συζήτηση είναι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συμφωνία. Όπως είπε, για την ΕΚΤ θα μπορούσε να επιτευχθεί μία ειδική συμφωνία.

«Η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος», δήλωσε κυβερνητική πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πηγή: skai.gr