Κλείσιμο

Αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων του PSI

Με τον πρόεδρο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να βρεθεί λύση για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και το PSI.

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για του κούρεμα των ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση θα πάνε καλά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τις επαφές που είχε με τους κυρίους Παπανδρέου και Καρατζαφέρη, ενημερώνοντάς τους για την πορεία του PSI, ενόψει του νέου γύρου επαφών. Αύριο ο κ. Παπαδήμος θα ενημερώσει τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται νέα σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών Πέμπτη ή Παρασκευή.

Στο μεταξύ, με την ελπίδα να υπάρξει αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ξεκίνησαν και οι επαφές Νταλάρα στην Αθήνα, ενώ οι προσδοκίες για επιτυχή κατάληξη αποτυπώθηκαν και στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 2,06%.Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη στο κλείσιμο διαμορφώθηκαν σε 6,58%.

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, έχει ήδη υπάρξει μια προ-συμφωνία για το επιτόκιο δανεισμού των νέων ομολόγων τριανταετούς διάρκειας, που θα αντικαταστήσουν τα παλιά, κάτι που αν επιβεβαιωθεί και στις συνομιλίες, η υπόθεση του PSI θα έχει κλείσει έως το τέλος της εβδομάδος. Ο πρωθυπουργός πάντως, σε συνέντευξή του στους New York Times δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για την αποδοχή από τους πιστωτές μέρος των απωλειών, σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι συνομιλίες.

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα καθώς θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του eurogroup στις Βρυξέλες όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι όροι γα το ελληνικό PSI.
Πηγή: skai.gr