Επίθεση Σαμαρά σε Λοβέρδο για τον ΕΟΠΥΥ

Επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

«Ο ΕΟΠΥΥ, εδώ και μερικές ημέρες, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί με πρόχειρό τρόπο, χωρίς να διαθέτει ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας και χωρίς να εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή που είχε με εκπροσώπους Ιατρικών, Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Ο Α. Σαμαράς έκανε επίσης λόγο για ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου για το γεγονός ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις, αλλά και για τη μη αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες είναι ένα σύγχρονο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χωρίς σπατάλες, αλλά με διαφάνεια, κάτω από αυστηρούς κανόνες, που θα διασφαλίζει στον πολίτη την ελεύθερη επιλογή γιατρού και θα δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς με αξιοπρεπή αμοιβή για την ιατρική επίσκεψη και κατά πράξη.
Πηγή: skai.gr