Με προτάσεις για μισθολογικό και επικουρικές ο Αν. Σαμαράς στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει της έλευσης της τρόικας. Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Παπαδήμου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), δημοσιονομικά θέματα και ζητήματα που σχετίζονται με τις νέες συνομιλίες με την τρόικα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη συνάντηση με προτάσεις για το μισθολογικό και τις επικουρικές συντάξεις, προκειμένου – όπως είπε – «να δημιουργηθεί γραμμή αμύνης όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Αντώνης Καρατζαφέρης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μία γροθιά».

Από την πλευρά της η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και δευτερευόντως η φοροδιαφυγή. «Εμείς», πρόσθεσε, ξεκινάμε από το γεγονός ότι το χρέος είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσης. Ότι η φοροδιαφυγή βεβαίως υπάρχει, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου δίνεται η δυνατότητα να μην φορολογούνται ή να φορολογούνται ελάχιστα και δυστυχώς αυτό να θεωρείται νόμιμο».

Δεν ψηφίζουν

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα εργασιακά που δε συμφωνηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους, θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από τη Βουλή. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι νομοθετικές παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό καθώς και στον 13ο και 14ο μισθό θα είναι δύσκολο να ψηφισθούν από τους βουλευτές.

Ήδη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κάτι τέτοιο, ενώ την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο γνωστοποίησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης.
Πηγή: skai.gr