ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για την πρόταση Παπανδρέου

Την αποχώρησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να την καθορίσει χρονικά, δρομολόγησε την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρότασή του για διαρχία έως τις εθνικές εκλογές, με τον ίδιο πρόεδρο και άλλο υποψήφιο πρωθυπουργό.

Οι τελικές αποφάσεις για την εκλογή αρχηγού κόμματος παραπέμπονται στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Η χώρα χρειάζεται καθαρές πολιτικές προτάσεις. Δεν είναι εποχή για γκρίζες ζώνες, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλονισμένες σχέσεις με τον πυρήνα του και πρέπει να αναγεννηθεί από τη βάση του.

Τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε ένα κύκλο προσφοράς, αλλά και έναν κύκλο προβλημάτων, που συνδέθηκαν μαζί του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να αποχωρήσει».

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι θαρραλέα, καθώς αποχωρεί από ένα αξίωμα είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι παραμένει λύση χαοτική και δυσλειτουργική και χρήζει διευκρινίσεων.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διαρχία δεν είναι καθαρή λύση, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης.

Σημείωσε πως «αν θέλουμε η παράταξη να αναγεννηθεί πρέπει αυτή να ακουμπάει σε ηθικά και θεσμικά θεμέλια».

Είπε επίσης πως χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης στο κόμμα που καταρρέει.

Επισήμανε τέλος, ότι τα τελευταία δύο κρίσιμα χρόνια για την χώρα δεν συνήλθε κανένα συλλογικό όργανο στο ΠΑΣΟΚ και πως το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε με απόλυτη κυριαρχία του Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι η διαρχία δεν μπορεί να προχωρήσει στην Ελλάδα γιατί ο ένας θα φθείρει τον άλλο. Πρότεινε την εκλογή νέου πρωθυπουργού άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα.

"Η προσωπική απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του και αυτό τον τιμά" δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"Αντίθετα, η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου Προέδρου μετά τις εθνικής εκλογές προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου. Χρόνου που θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη και στην Ελλάδα" σημειώνει ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ άφησε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η Λούκα Κατσέλη.

Όπως είπε θεωρεί την υποψηφιότητα της πολύ πιθανή, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους και κυρίως από την διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας που να εκφράζει όχι μόνο την ίδια αλλά και πολλούς άλλους στο ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: skai.gr