Κλείσιμο

Θ. Πλεύρης: Ανέγγιχτοι οι φυσικοί αυτουργοί της υπόθεσης Βατοπεδίου

Για πολιτικές προεκτάσεις στην κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ από τις αρχές έκανε λόγο ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θανάσης Πλεύρης. Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο ο ηγούμενος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο πάγκρεας.

«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών» τόνισε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή για την απόφαση προσωρινής κράτησης του Εφραίμ ο κ. Πλεύρης, δηλώνοντας ότι «είναι προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο».

«Έντεχνα κάποιοι έδωσαν βαρύτητα στη μονή για την υπόθεση, ενώ η ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς• αυτό εγώ δεν το θεωρώ κάθαρση» παρατήρησε. Μίλησε δε για κινήσεις εντυπωσιασμού τη στιγμή που ο υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει τροπολογία για προνομιακή αποφυλάκιση ποινικών κρατουμένων.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Εφραίμ δεν είναι δυνατό να θεωρείται ύποπτος φυγής τη στιγμή που βρέθηκε στη Ρωσία και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί. Επίσης από το 200θ δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.

« Η Ρωσία δεν θα τον εξέδιδε ποτέ στην Ελλάδα. Κάποιοι ωφελούνται από την σύγκρουση Ελλάδας – Ρωσίας» ανέφερε.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμη ότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι, επηρεάζονται και ακολουθούν τη διαδικασία της διαμορφωμένης κοινής γνώμης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, σχολίασε δε, ότι το ελληνικό δημόσιο στο υποτιθέμενο κορυφαίο σκάνδαλο δεν έχει στείλει τους φακέλους της υπόθεσης στους 7 οίκους που έχουν αναλάβει να εκτιμήσουν τις ζημιές.

«Για τη Siemens τον Χριστοφοράκο και τον Γκαραβέλα τους άφησαν να φύγουν» πρόσθεσε.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι οι γέροντες συμπαρίστανται στον ηγούμενο Εφραίμ. «Λυπάμαι, γιατί ο ηγούμενος είναι άνθρωπος αξιόλογος με δράση, παρέλαβε μια εγκαταλελειμμένη μονή και την έκανε υπόδειγμα με διεθνή ακτινοβολία».

«Είναι άνθρωπος πνευματικός αλλά και οργανωτικός και πολύς κόσμος βρίσκεται κοντά του» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η υγεία του ηγουμένου είναι καλύτερη, και σήμερα Τρίτη αναμένεται η μεταφορά του σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας