«Η ΕΕ απέτυχε στην αντιμετώπιση της κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επεσήμανε ότι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Σημείωσε ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση και τόνισε παράλληλα ότι «η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης».

Αναφερόμενος στην έκδοση ευρωομολόγων είπε ότι θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση. «Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», σημείωσε.
Πηγή: skai.gr