Την παραίτηση Καπελέρη ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο κ. Καπελέρης καλείται να εξεταστεί ως ύποπτος από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη. Αφορμή η υπόθεση παραίτησης του επικεφαλής της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη και οι καταγγελίες του για καθυστέρηση των διαδικασιών επιβολής προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανέφερε πως είναι αυτονόητη η παραίτηση του κ. Καπελέρη, αν και η υπόθεση για ύπαρξη «παραμηχανισμού» βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η υπόθεση αυτή και πολλές άλλες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, επιβεβαιώνει το γεγονός πως πρέπει άμεσα να υπάρξει μια συστηματική εκστρατεία εκκαθάρισης του υπουργείου οικονομικών από τα οργανωμένα κυκλώματα της διαφθοράς», τονίζει ο κ. Ζαφειριάδης.

Μιλώντας πάντως στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι καλείται για διευκρινίσεις, καθώς όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή αλλά για διαπιστώσεις που προέκυψαν μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Πηγή: skai.gr