Επίσπευση είσπραξης φόρων από μεγαλο-οφειλέτες ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την επίσπευση της είσπραξης των φόρων από μεγαλο-οφειλέτες, ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι 35 βουλευτές, τονίζουν ότι «η ταχεία είσπραξη των οφειλόμενων φόρων, που αφορούν υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και με την απόλυτα δικαιολογημένη απαίτηση των πολιτών να συμμετέχουν όλοι στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική δυνατότητα».

Διαφορετικά, αναφέρουν «ό,τι δεν εισπράττεται από τους μεγαλο-οφειλέτες και τους φοροφυγάδες καταλήγει να επιβαρύνει επιπλέον και άνισα τους συνεπείς φορολογούμενους».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν επίσης ότι «ένα σημαντικό κομμάτι των οφειλόμενων φόρων, αποτελείται από οφειλές για τις οποίες υπάρχει αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής των οφειλετών στα δικαστήρια», ενώ προχωρούν σε προτάσεις παραπέμποντας σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την ταχύτερη εκδίκαση των εν λόγω υποθέσεων.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Δ. Κουσελάς, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Π. Ρήγας, Δ. Καρύδης, Β. Κεγκέρογλου, Αθ. Παπαγεωργίου, Ι. Αμοιρίδης, Αν. Μακρυπίδης, Β. Τόγιας, Γ. Ντόλιος, Ν. Ζωίδης, Μ. Κατρίνης, Δ. Βαρβαρίγος, Δ. Τσιρώνης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σαλαγιάννης, κ.α.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου