Κυριακή με Δράση: Σχόλια για τη νέα κυβέρνηση και το μέλλον της Ελλάδας

Οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, τόνισε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Κυριακή με Δράση, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι είχε εκφράσει τη διαφωνία του με το δημοψήφισμα. 

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τη χαρακτήρισε ως το πρώτο βήμα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να αποφύγει την εσωστρέφεια, ενώ για την ευρωζώνη εκτίμησε ότι αντί να βλέπουμε να οικοδομείται σταδιακά μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, βλέπουμε μια ασάφεια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά θετικό που έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτήριας, αλλά σημείωσε ότι θα προτιμούσε ένα πιο ολιγομελές και πιο φρέσκο σχήμα στη κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Θεόδωρος Βάρδας, επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ εκτίμησε ότι αν θέλουμε να μην διαλυθεί η ευρωζώνη πρέπει να παμε σε ομοσπονδιοποίηση όπως οι ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε ότι είναι νωρίς να κρίνουμε αν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας και τόνισε ότι η χώρα πρέπει να στηριχτεί στην καινοτομία και την διαφορετικότητα και να στηριχτούν οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Βάρδας είπε ακόμα ότι στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος του θύμιζε το πρόβατο στο λάκκο των λεόντων.

Ο Τάσος Αβραντινης αντιπρόεδρος της Δράσης, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο για τον κ. Παπαδήμο είναι να μην λάβει υπόψη του τις πιέσεις των κομμάτων και εκτίμησε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα όπως είχε ζητήσει η ΕΕ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς καθηγητής Μanagement στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών εκτίμησε ότι οι τρεις μήνες είναι πολύς χρόνος για να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και ότι μπορούν να βρεθούν άμεσα χρήματα από την φοροδιαφυγή.

Ο Μιχάλης Γκλεζάκος καθηγητής Χρηματοοικονομικών του πανεπιστήμιου Πειραιά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι βλέπει «στον ορίζοντα ότι κάτι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό» και εκτίμησε ότι «ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν μπει στο δρόμο της συναινέσεις».

Τέλος, ο Δημήτρης Καιρίδης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων πανεπιστήμιου Μακεδονίας μιλώντας στην ίδια εκπομπή, γνωστοποίησε ότι «στους διαδρόμους της Ουάσινγκτον λενε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να παει μόνο στο ΔΝΤ αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα», ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μια απλή οικονομική κρίση αλλά αντιμετωπίζει δοκιμή και συνολική κρίση.
Πηγή: skai.gr