Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν συμφέροντα που θέλουν να υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό

Υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από «οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα» που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, κατήγγειλαν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Γ. Παπανδρέου, που κορυφώνεται ακριβώς την ώρα που κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεσή της στην φοροδιαφυγή και σπάει το τραπεζικό απόρρητο, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

Ο Σήφης Βαλυράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ πέμπτη φάλαγγα στο Κοινοβούλιο. Δεν μου κάνει γονατιστός πρωθυπουργός. Με το χέρι στην καρδιά, δεν δέχομαι πρωθυπουργό με όρους. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε όρθιο Έλληνα πρωθυπουργό».

Ο Βασίλειος Γιουματζίδης υπογράμμισε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κυρίως στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, γιατί αυτή την εντολή έχει πάρει από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα. «Αυτό δεν σημαίνει πως δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιοδήποτε κυβερνητικό μόρφωμα προκύψει μελλοντικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ή δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης, ή δεν δίνεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική δίνω ψήφο εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση», δήλωσε ο Τάκης Δημητρουλόπουλος, προσθέτοντας πάντως ότι δέχεται να υπάρξει «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» από τα κόμματα που στηρίζουν την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr