Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή με το Δημήτρη Ρέππα

Με την τοποθέτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Ρεππας χαρακτήρισε την ψήφο «ψήφο εμπιστοσύνης,  δικαιοσύνης και ευθύνης προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο που έχει αναλάβει».
 
Ο υπουργός επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά,  με αφορμή τον χαρακτηρισμό τυχοδιώκτη που απέδωσε στον πρωθυπουργό,  χαρακτηρίζοντας τον ανεπίτρεπτο καθώς δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση.

Παραφράζοντας δε τον χαρακτηρισμό και με αφορμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μείωση του χρέους είπε ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «χρέο-διώκτης» και ο κ. Σαμαράς «ευρώ-διώκτης».
 
Ο κ. Ρεππας διαβεβαίωσε πάντως ότι η κυβέρνηση θα πάει μέχρι τέλους γιατί δεν έχει το σύνδρομο της απόδρασης και δεν είναι ρίψασπις.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα το χαρακτήρισε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και ως την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που μιλούν εξ ονόματος του λαού.  
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου