Δηλώσεις Άκερμαν και Νταλάρα για την εθελοντική συμφωνία

Ο Δρ. Γιόζεφ Άκερμαν, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινσιτούτου (IIF) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Deutsche Bank AG, επιβεβαίωσε σήμερα την πλήρη υποστήριξή του στην εθελοντική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών και του IIF σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ο Δρ. Άκερμαν τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για όλα τα μέρη να προχωρήσουν πέρα από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, υπό τις νέες συνθήκες. Η ελληνική οικονομία έχει εξασθενήσει σημαντικά από την 21η Ιουλίου και λαμβάνονται πρόσθετα δύσκολα μέτρα με στόχο να τεθούν οι βάσεις για τη σταθεροποίηση και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν επίσης περισσότερα, καθώς όλοι αναγνώρισαν ότι όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης βρίσκονταν σε κίνδυνο. Το αποτέλεσμα είναι καλό για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους επενδυτές, και ανυπομονούμε για την έγκαιρη εφαρμογή του».

Ο κ. Τσαρλς Νταλάρα, Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, δήλωσε:

«Αυτή η εθελοντική, ουσιαστική μείωση των ελληνικών ομολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η πρόσθετη επίσημη συνδρομή, παρέχει μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα να αναζωογονήσει την οικονομία της και να δρέψει τους καρπούς των δύσκολων μέτρων, που η έλληνες πολίτες έχουν αναλάβει. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές για να μετατρέψει αυτό το πλαίσιο σε μια συγκεκριμένη συμφωνία που μπορεί να προσφέρει μια πρώιμη μείωση του χρέους της Ελλάδας και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είχαμε την ισχυρή υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της IIF, καθώς και από πολλούς ηγέτες άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Πηγή: skai.gr