Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με το Λιβανέζο ομόλογό του

H κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η κοινή επιθυμία για τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους καθώς και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Λιβάνου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Λiβανέζο ομόλογο του Αντνάν Μανσούρ, κατά τη διάρκεια συναντήσεως τους, σήμερα, στη Βηρυτό.

«Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο υπό την ιδιότητά μου ως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά και ως Υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μπορέσω να μεταφέρω στους ομολόγους μου την τεράστια σημασία της εδραίωσης μιας μελλοντικής επωφελούς συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Λιβάνου» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας, συζητήσαμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και εκφράσαμε την κοινή μας επιθυμία για τη δημιουργία, το συντομότερο δυνατό, ενός παλαιστινιακού κράτους. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και αυτό δεν είναι πια ανεκτό. Θέλουμε ένα παλαιστινιακό κράτος και θέλουμε επίσης να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα για το Ισραήλ και για ολόκληρη την περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Λαμπρινίδης.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου