Ρέππας VS Ραγκούση: Η κόντρα φέρνει γκρίνια στο Μαξίμου

Η κόντρα του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που σοβούσε εδώ και καιρό, και εκδηλώθηκε πιο έντονα από ποτέ την Τρίτη με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους μεταφορείς, φέρεται να έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύκλοι του Μαξίμου διαμήνυαν την Τρίτη το βράδυ ότι είναι η τελευταία φορά που τέτοιες συμπεριφορές θα γίνουν ανεκτές.

Σημειώνεται ότι η απόφασή της Ολομέλειας του ΣτΕ, που τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων κρίνοντας σχετικές προσφυγές που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ρέππα.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντικρούει την άποψη ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση για τον κ. Ραγκούση, λέγοντας ότι ΣτΕ θα ενέκρινε το ΠΔ για τα ταξί που είχε ετοιμάσει ο ίδιος. Προσθέτει ότι έτσι θα είχε αποφύγει η χώρα την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της απεργίας των ταξί.

«Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:

Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.

Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης.

»Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ. Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Ίσες αποστάσεις Μαξίμου στην κόντρα
Με μια ουδέτερη ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τήρησε επισήμως ίσες αποστάσεις στη κόντρα Ρέππα – Ραγκούση, λέγοντας ότι ο κ. Ρέππας προχώρησε στην απελευθέρωση των φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, και ο κ. Ραγκούσης στην απελευθέρωση των ταξί.

Η ανακοίνωση Μόσιαλου
«Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.

»Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.»
Πηγή: skai.gr