Κλείσιμο

Το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ρ.Ζήση και Κ.Καρτάλη

Οξύτατη αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που καταφέρεται εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδούλας Ζήση και Κώστα Καρτάλη.

Στην ανακοίνωση η τοπική οργάνωση υποστηρίζει ότι οι βουλευτές εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού και τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους για τα δεινά που θα επέλθουν - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - ως απόρροια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο πρώην Πρόεδρος Απόστολος Κακλαμάνης, καλώντας όλους να προστατευθεί η συνταγματική νομιμότητα, ενώ κατήγγειλε ότι μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας περίπου 100 κουκουλοφόροι πήγαν στο σπίτι της κυρίας Ζήση, η οποία αναγκάσθηκε να μείνει όλη τη νύχτα στο γραφείο της.

Για πράξη φασίζουσας νοοτροπίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθεια για να απαλειφθούν τέτοιου είδους πράξεις.

Ρωτώντας ο κ. Πετσάλνικος αν η δήλωση του εκφράζει όλη τη Βουλή, χειροκρότησαν όλοι οι βουλευτές, πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε έκκληση να μην συνεχισθεί αυτό το κλίμα γιατί - όπως είπε - θα οδηγήσει στην πολιτική ανωμαλία.

"Είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Αυτοί όμως που ζητούν να δώσουμε πιστοποιητικό μη βίας χτυπούν λάθος πόρτα", κατέληξε.
Πηγή: skai.gr