Γ. Παπανδρέου: Η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει το τιτάνιο έργο

Δείτε ΕΔΩ τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει το «τιτάνιο έργο» που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη με τη συνεργασία πολλών υπουργείων για την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη και αδυναμίες και υπογράμμισε την ανάγκη επανεκκίνησης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε μια κυβέρνηση συνεκτική, λειτουργική και πάντα μάχιμη, αποφασισμένη να ολοκληρώσει ένα έργο ιστορικό.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έχουμε μπροστά μας πολλή και σκληρή δουλειά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κάνοντας ειδική μνεία στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε πως κουβάλησε στους ώμους του όλη την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι τώρα συνεχίζει τη μάχη σε ένα νέο, διαφορετικό, αλλά και πολύ ουσιαστικό τομέα.

Αναφερόμενος στο έργο που πρέπει να πραγματοποιήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι πρέπει να εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα επίπονο και δύσκολο πρόγραμμα μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον οποίο έχουμε όλοι τα καλύτερα εχέγγυα ότι θα συμβάλλει και αυτός, με την εμπειρία και τις ικανότητές του, στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη, αλλά βεβαίως και στην εφαρμογή ενός ιδιαίτερα επίπονου και δύσκολου προγράμματος μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μια βιώσιμη οικονομία τα επόμενα χρόνια».

Μιλώντας για το νεοσυσταθέν Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δήλωσε ότι θα δοθεί μεγάλο βάρος στο κεντρικό κράτος.

Στο μεταξύ, μετά το τέλος του υπουργικού, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ενημερωτική σύσκεψη στο γραφείο του, με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: skai.gr