Κατά των απολύσεων στο δημόσιο ο Κώστας Καρτάλης

Υπέρ των συγχωνεύσεων, αλλά κατά των απολύσεων, στον δημόσιο τομέα τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικού την Τρίτη.

Λίγες ώρες μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικού την Τρίτη, ο κ. Καρτάλης έδειξε ότι τηρεί στάση αναμονής σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο: «Εγώ περιμένω από τον κ. Παπακωνσταντίνου να μας το ξαναφέρει να δω τι έχει συμπεριλάβει. Πρώτος μου στόχος είναι η σωτηρία της χώρας, αλλά κάναμε χθες μια αναλυτική συζήτηση και περιμένω από τον κ. Παπακωνσταντίνου να μας το φέρει αναθεωρημένο με τις αλλαγές τις οποίες θα κάνει (...). Δεν λεω ότι δεν θα το ψηφίσω, αλλά περιμένω τις παρατηρήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου».

«Αυτό το οποίο είπα στην τοποθέτησή μου χθες είναι ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην επιβαρύνουμε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, προσπάθησα να καταθέσω προτάσεις ισοδύναμου αποτελέσματος όπως μας ζήτησε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Για παράδειγμα οι φοροαπαλλαγές που προβλέπεται να καταργηθούν να προβλέπεται να καταργηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρτάλη, η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τις αποκρατικοποιήσεις για την επαναγορά του χρέους.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι προτεραιότητα η μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα, ζητώντας επιταχύνσεις των συγχωνεύσεων των φορέων που έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι χρήσιμοι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα, αλλά τάχθηκε κατά της προοπτικής απολύσεων.

Επίσης, τάχθηκε και κατά της επιβολής οριζόντιων μέτρων, δηλώνοντας ότι «ένα οριζόντιο μέτρο μπορεί να είναι πιο άμεσο στην εφαρμογή αλλά χτυπάει επί δικαίων και αδίκων και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να το επιμερίζεις ανάλογα με τις αντοχές που έχει κάθε εισοδηματική ομάδα και κάθε κοινωνική ομάδα».

Υπέρ των απολύσεων και των συγχωνεύσεων στο δημόσιο τομέα τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα.
Πηγή: skai.gr